top of page

WILDLY LOCAL SUPERFOOD TOURS

HERONTDEKKEN VAN DE KRACHT VAN WILDE VOEDING & ONZE NATUURLIJKE INTUÏTIE

WILDLY - VEN .jpg

 Uffelte, Drenthe 

 

Met alle liefde neem ik je mee de natuur in om kennis te maken met lokale wilde planten en hun superkrachten. Bij aankomst doen we een meditatie om onze dagelijkse gedachten even te parkeren en dieper te zakken in onszelf en ons contact met de natuur. Dan gaan we naar buiten om verschillende krachtige planten te ontmoeten. Leren we deze herkennen, proeven en ervaren we wat de plant met ons doet. Daarna zal ik een stukje uitleg geven over hoe de plant te gebruiken en waar hij goed voor is. We plukken wat verschillende kruiden voor een helende, voedende en/of ontgiftende kruidenthee. Na de wandeling, onder genot van onze zelfgeplukte superfood thee  en een klein wild hapje is er  tijd en ruimte om na te praten en ervaringen te delen. 

 

Tijdens de wandeling schrijf ik de verschillende kruiden die we tegenkomen op. Per mail krijg je nadien een kleine samenvatting en overzicht toegestuurd van de besproken planten zodat je je gemakkelijker kunt herinneren hoe je deze planten kunt herkennen en gebruiken en je tijdens de wandeling geen aandacht hoeft te besteden aan schrijven.

Op locatie 

Ook is het mogelijk dat ik langskom om je wegwijs te maken in je eigen achtertuin. Welke lokale superfoods groeien er hier, wat willen ze je vertellen en niet onbelangrijk, hoe maak je hier gebruik van? Ook hier beginnen we met een korte meditatie, maken we een kruidenthee met planten uit jouw eigen omgeving en zal ik een wild hapje meenemen voor de nabespreking na onze tour.

 

Tijdens de wandeling schrijf ik de verschillende kruiden die we tegenkomen voor je op. Per mail krijg je nadien een uitgebreid overzicht toegestuurd van de besproken planten zodat je je gemakkelijker kunt herinneren hoe deze planten te herkennen en gebruiken. Zo hoef je tijdens de wandeling geen aandacht hoeft te besteden aan schrijven. 

 

Dit is zo interessant omdat de natuur ZO behulpzaam is dat zij vaak precies de kruiden groeit die op dat moment helend en voedend zijn voor JOU! Ook natuurlijk fijn om te weten wat je in je eigen buurt kunt wildplukken en hier volop van te kunnen genieten door de seizoenen heen. 

 

Voorkeur voor wandelen in de ochtenduren in verband met de sapstromen van de planten.

bottom of page